Nordax Bank

 

Nordax finans lån
 
Nordax Bank är en nischbank med säte i Stockholm som erbjuder utlåning i form av privatlån samt inlåning på sparkonton. Bolaget har funnits sedan början av 2000-talet och växer stadigt. Från början hade man enbart verksamhet i Sverige, men numera bedriver Nordax Finans in- och utlåning även i Tyskland, Danmark, Finland och Norge.

I Sverige har Nordax idag omkring 100 000 kunder.

Nordax Bank     Nordax Bank är en nischbank med säte i Stockholm som erbjuder utlåning i form av privatlån samt inlåning på sparkonton. Bolaget har funnits sedan början av 2000-talet och växer stadigt. Från början hade man enbart verksamhet i Sverige, men numera bedriver Nordax Finans in- och utlåning…

Recension Nordax av Bank24

Räntor - 60%
Webbplats - 89%
Support/Öppettider - 56%
Tjänsteutbud - 66%

68%

Totalbetyg

Besökares betyg: 1.94 ( 180 röster)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-508 808 00
Öppet vardagar 09:00-18:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

Nordax Finans AB
Gävlegatan 22
113 30 StockholmVillkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Svensk medborgare.
  • Fast inkomst av tjänst på 120 000 kr.
  • Minst 18 år.
+ plus
  • Höga sparräntor
  • Bra och lättnavigerad webbplats
– minus
  • Höga låneräntor
  • Höga avgifter

 

 
Nordax Finans är egentligen ett varumärke som ägs av Nordax Bank AB. Detta bolag är ett helägt dotterbolag till Nordax Group Holding och är registrerat som kreditinstitut hos Finansinspektionen.

Nordax Finans privatlån

Nordax Finans privatlån är ett vanligt blancolån för lånebelopp på mellan 10 000 – 500 000 kr. Återbetalningstiden är som kortast 1 år och som längst 15 år. Den nominella räntan ligger på mellan: 4,9% – 17,9% rörlig ränta. (Feb 2016). Eftersom lånet är ett renodlat privatlån behöver du inte ställa pant eller annan säkerhet för lånet.
 

 
De flesta långivare inom privatlån anger en maxgräns på 350 000 kr. Här kan du alltså låna mer än så, ända upp till 500 000 kr (om din ekonomi tillåter det, det vill säga), vilket gör att Nordax Finans kan vara ett alternativ om du behöver låna större summor till exempelvis kontantinsatsen för ett bostadsköp.
 

Hur fungerar det?

Hos Nordax Finans ansöker du om ditt privatlån antingen på webbplatsen eller via telefon. Du kan emellertid inte fullfölja tecknandet via dessa kanaler. Nordax Finans har nämligen inte stöd för signering med e-legitimation/BankID och det innebär att du ska skriva under och skicka in ett skuldebrev för att teckna låneavtalet.
 
Enklast är att ansöka på webbplatsen. För att göra det ska du följa fem enkla steg. Först och främst ska du precisera ditt lån. Genom smarta reglage kan du ange lånebeloppet (10 000-400 000 kr) och återbetalningstiden (1-15 år) exakt. Du kan också laborera med olika räntesatser för ditt lån, vilket är en smart funktion. Vad din slutliga ränta blir avgörs dock först efter kreditprövningen. Räntan är rörlig och sätts individuellt.
 
I de nästa tre stegen anger du kontaktuppgifter respektive personuppgifter samt ett antal övriga uppgifter. För att slutföra ansökningen granskar du de uppgifter du kommer att skicka in, godkänner lånevillkoren och skickar in ansökan för handläggning.
 
Du får, till skillnad från vad som gäller hos de flesta andra långivare inom privatlån, inget preliminärt besked direkt på skärmen. I stället får du invänta ett besked per post. Här i ligger också ett skuldebrev som du ska skriva under och skicka in. När skuldebrevet är banken tillhanda ska det inte ta mer än ett par dagar innan utbetalning sker.
 
Själva ansökan om ett privatlån hos Nordax Finans är alltid kostnadsfri. När du har blivit beviljad ett lån tillkommer emellertid två kostnader. Det handlar dels om en uppläggningsavgift (f.n. 400 kr) som läggs på den första månadsbetalningen, och dels en aviavgift (20 kr) som betalas månadsvis.
 

Villkor för privatlån hos Nordax Finans

Minimikraven för att kunna ansöka om ett Nordax Finans privatlån är följande:
Du ska vara minst 20 år fyllda
Du måste ha varit folkbokförd i Sverige de senaste tre åren
Du ska ha en årsinkomst från anställning eller pension på minst 120 000 kr
Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
 
För att sedan kunna bli godkänd som låntagare för ett privatlån krävs sedan givetvis också att Nordax Finans i övrigt anser att du har en tillräckligt god ekonomi för att kunna betala tillbaka lånet. Kreditkontrollen görs via en kreditupplysning från UC AB.
 

Övrigt

Banken erbjuder i tillägg till privatlån även flera möjligheter till sparande via sparkonton och kapitalkonton.
Som befintlig låntagare hos Nordax Finans kan du enkelt ansöka om tilläggslån (utökning av befintligt lån), begära betalningsfri månad (två månader per kalenderår) och teckna låneskydd.