Jämför och välj kreditkort

Bank24 jämför alla kreditkort. Lägst effektiv ränta högst upp och högst effektiv ränta längst ned. Du kan enkelt se alla kostnader kring kreditkorten, räkneexempel och till viss del vilka bonusar korten har kopplat till sig. Vill du söka på mer specifika kriterier kan du göra det med hjälp av filtreringsfunktionen.

 
Kortutgivare
Information om kortet
Bonusar och förmåner
Ansök
Information om kortet
9,74 - 24,74% effektiv ränta

0 kr i årsavgift

1.75% i valutapåslag

100000 kr i maxkredit

56 dagar räntefritt
Bonusar och förmåner
Upp till 8 veckor räntefri kredit
Ansök

Ingen årsavgift.
Upp till 25% rabatt i över 300 webbutiker.
Räntefritt upp till 8 veckor.
Ränteexempel: Effektiv ränta 14,67 % (med e-faktura) vid utnyttjad kredit på 20 000 kr. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr.

Information om kortet
21,40 – 24,90% effektiv ränta

0 kr i årsavgift

1,75% i valutapåslag

100000 kr i maxkredit

50 dagar räntefritt
Bonusar och förmåner
4% bonusintjäning som motsvarar 40 bonuspoäng. Upp till 500 bonuspoäng i månaden och 2000 bonuspoäng senaste året.
Ansök

Ingen årsavgift.
Bonus på upp till 4%.
Räntefritt i 50 dagar.
Ränteexempel: effektiv ränta 24,2%, 12 000:- o/12 mån: 1468 kr, totalt: 13 468 kr.

Information om kortet
16.90% effektiv ränta

395 kr i årsavgift

1.65% i valutapåslag

150000 kr i maxkredit

50 dagar räntefritt
Bonusar och förmåner
Reseförsäkring
Bonus i Marginalens reseshop
Ansök

Nio reseförsäkringar ingår.
Hole-in-one försäkring.
Olycksfallsförsäkring på resan.

Information om kortet
18.36% effektiv ränta

0 kr i årsavgift

1.75% i valutapåslag

100000 kr i maxkredit

45 dagar räntefritt
Bonusar och förmåner
Reseförsäkring
Upp till 20 % av värdet på flygresor
Ansök

Gratis reseförsäkring och avbeställningsskydd.
Bonus med 1% CashPoints på alla varuköp.
Upp till 100.000 kr i kreditutrymme.


  Hittar du inte kortet du vill ha? Kortio har det nedan:

 
Ränteexempel: Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67%
 

Hur använder jag Bank24 kreditkort avdelning?

 

 
 

 

FAQ om kreditkort

Fråga: Vad är ett kreditkort?
Svar: Ett kreditkort är ett betalmedel som har en kredit kopplad till sig från en bank eller ett kreditinstitut. De vanligaste varumärkena för kreditkort i Sverige är VISA och Mastercard.
 
Fråga: Hur fungerar det med ränta?
Svar: Med ett kreditkort betalar man ränta först då man använder kortet. De flesta kortutgivare har dessutom en period som vanligtvis är 30-45 dagar då kortet är räntefritt. En normal ränta på ditt kort varierar mellan 9% upp till 25% när krediten nyttjas.
 
Fråga: Bonusar kopplade till kortet?
Svar: Nästan alla kort har någon form av bonus eller förmån kopplat. De vanligaste är att det ingår en försäkring i någon form. Det är också vanligt att kreditkortet ger en rabatt hos utvalda affärer, webbutiker eller bensin.
 
Fråga: Vad är skillnaden mot ett bankkort?
Svar: Ett bankkort är ett enklare kort. Det är alltid kopplat till ett bankkonto istället vilket innebär att man ej kan delbetala sitt nyttjande som man däremot kan med ett vanligt kreditkort. Man måste således också ha teckning för det man handlar med sitt bankkort.
 
Fråga: Vad är skillnaden mot ett betalkort?
Svar: Med ett betalkort får man räkning hem varje månad med de utgifter som du använt kortet under perioden men du kan vanligtvis inte delbetala beloppet. Vanligtvis finns heller ingen kredit kopplat till betalkortet.
 

Bank24 kreditkort i de andra länderna

Norgehttp://no.bank24.nu/kredittkort/
Danmarkhttp://www.bank24.dk/kredittkort/
 

Mer om kreditkort

Det är skillnad mellan ett bank- och ett kreditkort. Ett bankkort är ditt uttags- och betalkort som är kopplat till ditt bankkonto och din inkomst. Ett kreditkort är ett kort med ett kreditutrymme. Du kan också ha ett kreditutrymme på ditt vanliga bankkort om du ansöker om det. Det är att föredra att ha ett separat kreditkort framför att koppla en kredit på ditt vanliga bankkort. Då det är lättare att ha full koll på din dagliga ekonomi.
 
Har du en kredit på ditt bankkort vet du kanske inte alltid när dina pengar är slut och du börjar använda av kreditbeloppet. Har du ett separat kreditkort så vet du bättre när och hur mycket du har använt av ditt befintliga kreditbelopp.
 
Kreditkort har olika beloppsgränser beroende på kortets villkor. Det finns kortgivare som kan lämna en kredit på flera hundratusenkronor om du har inkomst för det. Det kan vara bra att inte ansöka om en allt för hög kreditgräns på sitt kort eftersom räntan sällan är lika förmånlig som på ett lån. Jämför korten och de avgifter som tillkommer så du får det bäst anpassade och förmånligaste kortet för dig.
 

Förmåner

kreditkort symboliseras av en plånbok
Ett kreditkort innehåller ofta flera förmåner. Företagen kan ha avtal med olika affärer, bensinbolag och resebolag där du får rabatt. Du kan få specifika erbjudande på rabatter och tjänster som endast gäller ihop med ditt kreditkort.
 
Korten brukar också innehålla reseförsäkring. Jämför reseförsäkringen när du ska teckna ett kreditkort, det kan vara stora skillnader och vissa kan ha mer fördelaktiga försäkringar än andra. Ofta ingår det även ett avbeställningsskydd. Bra att kolla upp är också om försäkringen endast gäller för dig som kortinnehavare eller om den omfattar alla boende i hushållet.
 
Vissa kort har rabatt på bensinstationer. Tips! Kolla vilket kort som har med den bensinstation där du oftast tankar eller om rabatten gäller på alla stationer i Sverige.
Flyger du mycket finns det kort som har flygpoäng eller rabatt på vissa flygbolag.
 
För att få den utlovade rabatten eller poängen behöver du köpa resan på kreditkortet. Mer information om rabatter och hur du går till väga finns på företagens hemsidor.
 

Ränta

För att jämföra ränta rättvist jämför man den effektiva räntan. Då är alla avgifter inklusive årsränta inräknad. Räntan jämförs i ett räkneexempel och kan variera beroende på hur hög kreditgräns kortet har kopplad och hur mycket av krediten som är utnyttjad.
 
Betalar du tillbaks det utnyttjade kreditbeloppet innan de räntefria dagarna är slut som respektive kortutgivare erbjuder så slipper du betala ränta. Ett kreditkort används förmånligast när du använder ett belopp som du klarar av att betala tillbaks innan månadsräntan läggs på beloppet.
 

Avbetalning och avgifter

Kvinna tittar uppåt mot en tom plånbok
Som med alla krediter och lån så förbinder du dig att betala tillbaka lånet du ansöker om. Det är ditt ansvar att det angivna fakturabeloppet finns hos kreditgivaren på förfallodagen.
Har du tillfälliga betalningssvårigheter rekommenderar vi dig att ta kontakt med företaget och göra en överenskommelse med dem. Det är alltid bättre att ta kontakt och förklara din ekonomiska situation än att låta fakturan gå vidare som påminnelse eller till inkassobolag.
 
Om du har en aviavgift på din faktura varje månad är det både ekonomiskt och miljövänligt att höra om det finns andra betalningsalternativ. De flesta företag kan erbjuda autogiro, e-faktura eller faktura via mail.
 
Du kan alltid betala in hela lånesumman i en klumpsumma utan extra kostnad. Endast ränta läggs på fram tills den dag krediten är helt återbetald. Det vill säga om inbetalningen görs efter de räntefria dagarna är slut.

Se över vilka avgifter som tillkommer på kreditkortet i samband med ansökan. Banker och kreditbolag har olika avgifter, det lönar sig därför att jämföra dem innan du bestämmer dig för ett specifikt kort.
 

Räntefria dagar

Nästan alla kort som har en kopplad kredit ger dig som konsument räntefria dagar. Du får en gynnsam möjlighet att återbetala krediten utan att den kostar dig något extra. Antalet räntefria dagar varierar från 0 till 60 dagar.
 

Korttyper

kreditkort som sitter fast i ett träd
Många undrar vad skillnaden är mellan Mastercard och Visa? Ett visa kan du debitera oavsett om köpet är online eller offline. Mastercard kan endast användas när betalningsenheten är uppkopplad mot internet och kan kontrollera saldot direkt. Förutom det är korten inte så olika varandra.
 
Visa kan ha ett större användningsområde men idag tar de allra flesta online- och fysiska butiker Mastercard. Båda korten kan fungera som kreditkort, finns det inte redan en kredit kopplad till kortet kan du ansöka om det.
 
 

Årsavgift

Det är vanligt att kreditkort inte har någon årsavgift eftersom det är mer förmånligt för konsumenten att inneha ett kreditkort som inte kostar något. Tecknar du ett kreditkort för att ha det som en extra trygghet men inte använder det kontinuerligt, känns en årsavgift onödig. Därför kan företag som har en avgift på sina kort på så sätt förlora nytecknande kunder.
 
Det finns också företag som väljer att ha första året gratis när du tecknar dig som förstagångskund. Du får möjligheten att prova på deras kreditkort i lugn och ro utan extra kostnader. Men det finns även de företag som väljer att ha en årsavgift redan första året.

Information om företagens årsavgifter hittar du i listningen av kreditkorten.
 

Kreditupplysning

Glad kvinna som viftar med ett kreditkort
Vid en kreditansökan görs en kreditvärdering. Du ser på respektive företags hemsida vem de använder sig av när de gör värderingen och hur dina uppgifter används. Det finns kreditinstitut och banker som använder sig av Upplysningscentralen.

Upplysningsbegäran blir då registrerad. Andra kreditupplysningsföretag registrerar inte en upplysning. Det är bra att veta vilket kreditupplysningsbolag kreditgivaren använder om du vet att det har gjorts flera registreringar under en kort tid.
 
En kreditupplysning ska göras vid varje enskild ansökan enligt lag. I samband med att den görs får du hem ett brev med information om att företaget har gjort en förfrågan. Företag som inte gör en kreditupplysning är oseriösa aktörer på marknaden. Det är både en säkerhet för dig som konsument och för kreditgivaren att en kreditupplysning görs.
 

Villkor

Läs alltid igenom villkoren för din kredit! Du är huvudansvarig för ditt lån oavsett om det gäller en mindre kredit, kreditkort eller ett stort huslån. Därför är det extra viktigt att läsa villkoren så du är väl införstådd med ditt åtagande och vad som gäller.
 
Finns det punkter som du inte förstår eller undrar över kan du vända dig till företaget. Förhasta inte en låneansökan, den är minst lika viktig att jämföra och lägga ner tid på som en investering.
 

Ekonomiska svårigheter

Kreditkort
Vi på Bank24.nu råder dig med oordnad ekonomi och betalningsanmärkning att inte försvåra din ekonomiska situation ytterligare genom att ansöka om ett nytt lån eller en kredit. Vänd dig till din kommun där du kan få hjälp med hur du kan förbättra din ekonomi på längre sikt.
 
Har du många lån och skulder kan du även vända dig till din bank och se om de kan erbjuda dig att samla dina skulder under ett och samma lån till en bättre ränta.